© Patronat Turisme de la Diputació de Tarragona

La costa Daurada ha estat un territori poblat per les civilitzacions més amblemàtiques de la història de la humanitat, que han deixat la seva empremta al nostre territori, tant rellevant que encara ara en gaudim i admirem. Entre les manifestacions més importants dels nostres avantpassats cal destacar el Patrimoni Romá de Tarragona i el cistercenc de Poblet que han estat reconeguts per la UNESCO com Patrimoni Mundial, tambe cal destacar Santes Creus que junt amb Poblet i Vallbona de les Monjes forma la ruta del Cister.

 

També trobem art modernista a la ciutat de Reus i una mica mes entlla podem destacar les muralles medievals de la poblacio de Montblanch.

 

En altres disciplines com la Arquitectura, la música, la Pintura,..etc, les nostres contrades han estat bressol d'artistes tan reconeguts com Antoni Gaudí, Pau Casals, Joan Miro, Josep Maria Jujol, entre d'altres.

 

Aquesta situació privilegiada permet, accedir amb facilitat a activitats culturals com poden ser la visita a Tarragona Romana Patrimoni de l’Humanitat, la ruta del Cister amb el Monestir de Poblet i Monestir de Santes Creus., Montblanc Medieval, Parc Natural del Delta de l’Ebre, Parc natural de la Serra del Montsant, La ciutats i pobles de Reus, Tortosa, Montblanc, El Vendrell, Valls, etc., i la ciutat de Barcelona, tot a un radi de 100 Km.